Pas shumë e shume përvojave në Chatet e huaja ndërkombtare, ne vendosem të Krijojmë Chatin Ton Shqiptar.

AlbaChat.Com u formua në fund të 1999.

Me përpjekjet e një grupi nismëtar që nga 1999, u hodh idea e një networku shqiptar me servera shqiptar.

Qëllimi ynë kryesor është të kemi një network ku të mblidhen të gjithë shqiptarët nga të gjitha trojet tona dhe bashkatdhetarët të shpërndarë në gjithë boten..